Передплата 2024 «Добра кухня»

Як позбутися алкогольної інтоксикації без медикаментів: прості рецепти

  • 09.04.2021, 20:15
  • 2 050

Алкогольна інтоксикація –дуже неприємний стан. Втім, побороти його можна, як сучасними способами, так і старовинними

Фото умовне
Фото умовне

Усім відомо, що розсіл і капустяний сік швидко допомагають організму відновитися, але, крім цього знаменитого способу, є безліч інших, не менш дієвих рецептів.

За часів Петра I позбавлялися від похмілля так званим «узваром». Сьогодні такими ж властивостями володіє компот із сухофруктів. Кілька століть тому в особливо «важких» випадків в огірковий розсіл додавали трохи горілки.

На сніданок після свята в давні часи вживали страву під назвою «похмілля». Готували її з дрібно нарізаних огірків, холодної відвареної баранини, приправленої розсолом, перцем і оцтом.

Існує чимало рецептів, які «поправляють» здоров’я на ранок після банкету.

  • 3 столові ложки віскі, 6 столових ложок перцю, 1 столову ложку цукру і 1\2 соку лимона.
  • Похмільний синдром допоможе зняти також суміш газованої води, білого сухого вина і лимонного сиропу в пропорціях 1:1:2.
  • Позбутися від неприємних відчуттів допоможе холодний м’ясний бульйон з перцем і сіллю, а також суміш лимонного соку, горілки та хрону.
  • Відновити організм можна ще одним нехитрим способом. Необхідно взяти широку чарку і сполоснути її рослинним маслом, щоб внутрішні стінки вкрилися тонким шаром жиру. У підготовлену ємність треба додати 2 чайні ложки томатної пасти, сирий яєчний жовток; приправити такий коктейль потрібно сіллю і сумішшю чорного і червоного перців. В отриманий напій додати кілька крапель лимонного соку і 10 крапель будь-якого міцного алкоголю.
  • Цілющі властивості має ще один древній рецепт порятунку від неприємних наслідків свята. Цей рецепт полегшить страждання і відновить організм не гірше будь-яких порошків проти алкогольної інтоксикації. Готують «ліки» зі свіжовичавленого гарбузового соку, натертих на великій тертці солоних огірків і огіркового розсолу. Приправити коктейль можна сіллю, перцем або цукром. Пити напій потрібно холодним, з кількома кубиками льоду.

Пам’ятайте, що вживати алкоголь треба відповідально, і тоді жоден з наведених рецептів не знадобитися.

Читайте також: Найдорожча у світі їжа: у мережі оприлюднили список продуктів

Схожі новини