Що приготувати з цибулі-порей?
- 08.04.2021, 20:30
- 6 513
У цибулі-порей, як і в більшості овочів, міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, велика кількість калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій
Найпростіше, що можна зробити з цибулею-порей — це приготувати її зі сметаною. Готується така страва дуже швидко та просто, а смак у неї просто чудовий!
Отже, на дві порції тушкованої зі сметаною цибулі-порей вам знадобляться такі інгредієнти:
6 стебел цибулі-порей
3 гілочки кропу
250 мл сметани
250 мл молока
2 столові ложки вершкового масла
0,5 чашки тертого твердого сиру (наприклад, російського чи голландського)
Сіль, чорний мелений перець, інші приправи — за смаком
Цибулю-порей добре промийте та наріжте невеликими кружечками. Складіть цибулю-порей в каструлю, залийте гарячою водою, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин, після чого воду злийте. Додайте в каструлю молоко, поставте на вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 5 хвилин. Потім викладіть цибулю-порей в форму для запікання, додайте вершкове масло, полийте сметаною і посипте подрібненим сиром. Поставте форму для запікання на 15 хвилин в гарячу духовку — і страва готова! Смачного!
Суп з плавленим сиром і цибулею-порей
3 стебла цибулі-порей
250 грамів яловичого або курячого фаршу
3 середні картоплини
2 столові ложки оливкової олії
Кілька гілочок кропу або петрушки
200 грамів плавленого сиру
Цибулю-порей добре промийте і наріжте невеликими кружечками. Фарш злегка підсмажте на сковороді з оливковою олією, потім додайте на сковороду цибулю-порей, протушкуйте. Картоплю очистіть та наріжте кубиками. Викладіть фарш з цибулею-порей в каструльку, додайте картоплю, залийте гарячою водою (кількість води залежить від того, наскільки густий ви хочете суп), доведіть до кипіння і тушкуйте, доки картопля не буде готова. Додайте в суп плавлений сир, добре перемішайте. Готовий суп прикрасьте подрібненою зеленню — і можна подавати на стіл.
Цибуля-порей з моцарелою
500 грамів цибулі-порей, тільки біла частина
10−15 листків свіжого базиліку
250 грамів моцарели без розсолу
2 столові ложки оливкової олії
1 чайна ложка винного оцту
Сіль та чорний перець — за смаком
Цибулю-порей відваріть в підсоленій воді не більше 10 хвилин, воду злийте. Викладіть цибулю-порей в форму для запікання, зверху викладіть листя базиліка. Кульки моцарели наріжте невеликими скибочками і викладіть зверху на базилік. Поставте форму в гарячу духовку на 5 хвилин та дістаньте з духовки як тільки сир розплавиться. Збризніть страву оливковою олію і винним оцтом, посоліть та поперчіть.
Смачного!
Читайте також: Унікальний дієтичний продукт: що приготувати з квасолі