Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Що приготувати з цибулі-порей?

  • 08.04.2021, 20:30
  • 5 247

У цибулі-порей, як і в більшості овочів, міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, велика кількість калію, а також фосфор, кальцій, магній, натрій

Найпростіше, що можна зробити з цибулею-порей — це приготувати її зі сметаною. Готується така страва дуже швидко та просто, а смак у неї просто чудовий!

Отже, на дві порції тушкованої зі сметаною цибулі-порей вам знадобляться такі інгредієнти:

6 стебел цибулі-порей

3 гілочки кропу

250 мл сметани

250 мл молока

2 столові ложки вершкового масла

0,5 чашки тертого твердого сиру (наприклад, російського чи голландського)

Сіль, чорний мелений перець, інші приправи — за смаком

Цибулю-порей добре промийте та наріжте невеликими кружечками. Складіть цибулю-порей в каструлю, залийте гарячою водою, доведіть до кипіння та варіть 10 хвилин, після чого воду злийте. Додайте в каструлю молоко, поставте на вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 5 хвилин. Потім викладіть цибулю-порей в форму для запікання, додайте вершкове масло, полийте сметаною і посипте подрібненим сиром. Поставте форму для запікання на 15 хвилин в гарячу духовку — і страва готова! Смачного!

Суп з плавленим сиром і цибулею-порей

3 стебла цибулі-порей

250 грамів яловичого або курячого фаршу

3 середні картоплини

2 столові ложки оливкової олії

Кілька гілочок кропу або петрушки

200 грамів плавленого сиру

Цибулю-порей добре промийте і наріжте невеликими кружечками. Фарш злегка підсмажте на сковороді з оливковою олією, потім додайте на сковороду цибулю-порей, протушкуйте. Картоплю очистіть та наріжте кубиками. Викладіть фарш з цибулею-порей в каструльку, додайте картоплю, залийте гарячою водою (кількість води залежить від того, наскільки густий ви хочете суп), доведіть до кипіння і тушкуйте, доки картопля не буде готова. Додайте в суп плавлений сир, добре перемішайте. Готовий суп прикрасьте подрібненою зеленню — і можна подавати на стіл.

Цибуля-порей з моцарелою

500 грамів цибулі-порей, тільки біла частина

10−15 листків свіжого базиліку

250 грамів моцарели без розсолу

2 столові ложки оливкової олії

1 чайна ложка винного оцту

Сіль та чорний перець — за смаком

Цибулю-порей відваріть в підсоленій воді не більше 10 хвилин, воду злийте. Викладіть цибулю-порей в форму для запікання, зверху викладіть листя базиліка. Кульки моцарели наріжте невеликими скибочками і викладіть зверху на базилік. Поставте форму в гарячу духовку на 5 хвилин та дістаньте з духовки як тільки сир розплавиться. Збризніть страву оливковою олію і винним оцтом, посоліть та поперчіть.

Смачного!

Читайте також: Унікальний дієтичний продукт: що приготувати з квасолі

Схожі новини