Передплата 2024 «Добрий господар»

«Да Хун Пао» – найдорожчий чай у світі

  • 03.04.2021, 11:00
  • 788

Китайський чай вже багато століть шанується як напій, який має чудові смакові якості та цілющі властивості. Ціна його залежить від сорту. Деякі сорти тонізуючого напою випускаються в такій обмеженій кількості, що їх вартість буквально «зашкалює»

Існує сорт чаю «Да Хун Пао», ви­робництво якого обмежується лише кількома кілограмами на рік. У магазин надходить лише кількасот грамів. Решту розбирають забезпечені покупці, які по­передньо оформили замовлення на ньо­го. Ціна чаю починається від 70 000 $ за кілограм. Якщо ж урожай рослини недо­статньо великий, то вартість стає ще ви­щою.

У перекладі з китайської Да Хун Пао означає «Великий халат червоного ко­льору». Таку назву рослині дали через те, що вона під час цвітіння набуває харак­терного яскраво-червоного забарвлен­ня. Батьківщина «Червоного халата» про­вінція Фуцзянь, популярність якій приніс саме чай «Да Хун Пао». Кущі, з яких зрі­зають листочки для напою цього сорту, мають поважний вік — понад три століття. Причому більшість з них утримується в штучних умовах, оскільки саме в них за­безпечується оптимальний догляд

Схожі новини