Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львів'яни вшанували пам'ять Великого Кобзаря

  • 09.03.2021, 17:15
  • 983

Сьогодні, 9 березня, у Львові відбулися заходи з ушанування пам’яті Тараса Шевченка

Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник, керівництво ОДА та міста, депутати, громадськість поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку на проспекті Свободи.

Також, у межах святкувань, біля пам’ятника великому українцю провели флешмоб «Шевченківські читання», під час якого студенти Львівського фахового коледжу культури та мистецтв декламували вірші Тараса Шевченка.

Читайте також: Перша любов Тараса Шевченка

Тарас Шевченко — визначний поет, класик української літератури, мислитель, художник.

Оскільки Шевченко був людиною універсальних обдарувань та інтересів, він залишив по собі величезну творчу спадщину. З-під пера поета вийшли чудові твори і, звісно ж, знаменита збірка поезій «Кобзар».

Його творчість мала вирішальне значення у становленні й розвитку нової української літератури та стала джерелом натхнення для багатьох сучасних митців. До того ж Шевченко — один із найвидатніших майстрів українського образотворчого мистецтва. Він є автором понад тисячі мистецьких творів.

Окрім того, на площі Олександра Довженка учні різних шкіл розгорнули 20-метровий прапор України та декламували вірші Кобзаря.

Схожі новини