Передплата 2024 «Добрий господар»

Смачно та ситно: рецепт яблучних оладок до сніданку

  • 05.03.2021, 20:35
  • 5 277

Оладки з яблуками — чудова ідея для суботнього сніданку всієї родини

Яблучні оладки люблять усі: і діти, і дорослі. Їх можна їсти з варенням, медом, сметаною, горіхами або ягодами, розповідає Тетяна Малиновська.

Інгредієнти:

  • 2 з половиною склянки борошна;
  • 50 г. живих дріжджів;
  • 0,75 склянки топленого масла;
  • 2 яйця;
  • склянка вершків;
  • склянка молока;
  • 3 яблука.

Приготування:

Сорт яблук краще обрати кисло-солодкий, з розсипчастою серединкою. Взимку, наприклад, чудово підійдуть «Симиренко».

  1. Яблука середнього розміру запікаємо цілком в духовці, і, коли вони достатньо розм`якнуть, перетираємо на пюре.
  2. Потім готуємо тісто: половину борошна розводимо молоком, всипаємо дріжджі і ставимо в тепле місце.
  3. В опару, яка підійшла, додаємо пюре, розтоплене масло (можна маргарин) і залишки борошна, яйця.
  4. Все ретельно перемішуємо і збиваємо дерев'яною ложкою, щоб не залишалося грудочок, солимо.
  5. Додаємо вершки і мішаємо тісто до консистенції густої свіжої сметани, після чого ще трохи витримуємо його і переходимо до випікання.
  6. Випікаємо на невеликому вогні декілька хвилин і викладаємо у мисочку із двома серветками, які вберуть залишки олії.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати тонкі млинці на кефірі: бабусин рецепт

Схожі новини