Фрукт, який вбереже від раку
Лише один свіжий плід на день може вберегти від багатьох проблем зі здоров’ям
Лікарі запевняють: щоденно вживаючи вдосталь овочів та фруктів, можна уникнути проблем зі здоров’ям. Найкращим фруктом для профілактики раку експерти вважають яблука. Для максимального ефекту та користі їх рекомендовано їсти зі шкіркою.
Яблука є багатим джерелом фітохімічних сполук, до того ж поширені та доступні за ціною в усьому світі. Вони містять органічні та жирні кислоти і навіть фенольні сполуки.
Яблука використовують як засіб профілактики раку завдяки вмісту у них флавоноїдів, зокрема проціанідину. Ці сполуки мають антиракові властивості.
Наукові дослідження показують, що регулярне вживання яблук може знизити ймовірність захворювання на різні види раку.
Найбільше користі приносять яблука, якщо їх вживати зі шкіркою, тому що саме в ній міститься приблизно у 2−4 рази більше флавоноїдів, ніж у м’якоті.
Щоб отримати користь, достатньо вживати лише одне яблуко на день.