Передплата 2024 «Добрий господар»

Коронавірус - вагома причина кинути палити: вчені

  • 11.01.2021, 16:50
  • 610

У курців коронавірусна інфекція протікає важче, ніж у некурців

Дослідження захворюваності на коронавірус, який охопив дані 2,4 млн осіб, опублікували в медичному журналі Thorax, передають Деталі.

На думку дослідників, курці з меншою ймовірністю стануть безсимптомними носіями коронавірусу і схильні до виразнішого симптоматичного навантаження, ніж некурці.

Курці на 29 відсотків частіше, ніж некурці, повідомляють про 5 і більше симптомів, пов'язаних з коронавірусом. Зокрема, при зараженні на коронавірус у курців на 14 відсотків вище ймовірність розвитку «класичних» симптомів ішемічної хвороби серця (кашель, висока температура і важке дихання). Понад 50 відсотків курців перебувають в групі підвищеного ризику прояви у них 10 симптомів коронавірусу.

Ще одна статистична закономірність. Серед інфікованих коронавірусом курці потрапляють до лікарні в два рази частіше некурців.

На підставі всіх цих даних учені прийшли до висновку, що ризик захворіти на коронавірус є серйозною причиною кинути палити. А в стратегічному плані, однією з важливих складових протистояння з коронавірусом повинна стати боротьба з курінням. Крім цього, відмова від паління в дні глобальної епідемії може знизити навантаження на систему охорони здоров'я, оскільки курці більш схильні до ризику і інших захворювань, не пов'язаних з коронавірусом.

Схожі новини