Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вітання від президентських собак

Мільйони американців і французів отримали у ці дні зворушливі різдвяні вітання від... “перших собак” цих країн. Тобто від гавкунів, господарями яких є президенти

На instagram-сторінці обраного президента США Джозефа Байдена (він за­ступить на посаду 20 січ­ня) розміщено різдвяний відеоролик, головними ге­роями якого є його німець­кі вівчарки Чемп і Мейджор. Одну собаку прикрасили червоним бантом і поса­дили на подушку під ялин­кою з м’якими іграшками — cанта клаусами і оленями. Інший собака у цьому кліпі збігає по сходах, несучи у зубах новорічну забав­ку. У титрах цього ролика сказано: «Чемп і Мейджор бажають вам щасливого Різдва!».

Через соцмережі «при­вітав» своїх співвітчизників із Різдвом і собака пре­зидента Франції Емануеля Макрона. Чорний красун­чик Немо (гібрид лабра­дора і грифона, якого президент взяв із зоопри­тулку) на тлі святкової об­становки гавкав в об’єктив. Іміджмейкери з Версаля «переклали» текст його со­бачої мови французькою. І ось що почули мільйони людей: «Щороку на вули­цю викидають, як колись і мене, 100 тисяч тварин. Незабаром Різдво — дай­те їм прихисток! Заводячи домашнього вихованця, не забувайте про відповідальність. Ваш вихованець — частина сім’ї. Він любить вас більш за все на світі. І розраховує на вас».

Схожі новини