Передплата 2024 ВЗ

Трамп помилував піарника Януковича

  • 24.12.2020, 11:35
  • 665

Президент Дональд Трамп помилував колишнього керівника свого передвиборчого штабу, а також політтехнолога Віктора Януковича Пола Манафорта

Манафорт став одним із 26 людей, про помилування яких оголосив Трамп 23 грудня ввечері, повідомляє пресслужба Білого дому.

У Білому домі заявили, що вирок Манафорту базувався на «афері з російським втручанням».

«Пан Манафорт провів два роки у в’язниці, зокрема період одиночного ув’язнення — це гірше поводження, ніж з багатьма найжорстокішими злочинцями. Внаслідок відвертого перегинання палки прокуратурою, пан Манафорт витерпів роки нечесного поводження і є однією з найвидатніших жертв того, що, як виявилось, було чи не найбільшим полюванням на відьом в американській історії», — йдеться в заяві Білого дому.

Серед тих, кого Трамп помилував, є і Роджер Стоун — колишній радник президента, який також фігурував у розслідуванні спецпрокурора Мюллера.

У 2018-му Манафорта засудили до 7,5 років ув’язнення за фінансове шахрайство та змову з метою приховати свої злочини. Після двох років відбування терміну у в’язниці, в травні 2020 року Манафорта перевели під домашній арешт у зв’язку з пандемією.

Читайте також: Манафорт обговорював «автономну республіку» на Донбасі на чолі з Януковичем, — звіт Мюллера

Нагадаємо, 25 листопада Трамп помилував свого колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна. У грудні 2017 року Флінн визнав, що, не маючи відповідних повноважень, обговорював по телефону з тодішнім послом РФ у США Сергієм Кисляком санкції Вашингтона проти низки російських приватних осіб і компаній, а згодом дав ФБР неправдиві свідчення про зміст цієї розмови.

Схожі новини