Шоколадний брауні: рецепт і поради, як не пересушити начинку
- 09.12.2020, 20:30
- 11.5K
На відміну від шоколадного бісквіта, брауні повинен мати щільну вологу текстуру і тонку хрустку скоринку
ТheLime вирішив поділитися з вами рецептом десерту брауні, який може стати відмінною альтернативою звичному шоколадному торту.
Зазначимо, що брауні (з англ. brownie, від brown — коричневий) — це шоколадний десерт з Америки, який випікають у великій формі як торт і розрізають на маленькі тістечка-квадратики.
Інгредієнти на 10 порцій:
- шоколад темний не менше 70% (180 г),
- масло вершкове (180 г),
- яйця (3 шт.),
- борошно (75 г),
- цукор (300 г),
- сіль (¼ ч. л.).
Приготування:
- Шоколад поламати на шматочки, разом з маслом покласти в ємність, в якій він буде розтоплюватись.
- Розтопити шоколад з маслом на водяній бані, періодично помішуючи його. Також це можна зробити в мікрохвильовій печі, але в цьому випадку необхідно стежити, щоб шоколад не перегрівся і не згорнувся.
- Взяти сіль, цукор і яйця, перемішати їх міксером (або вінчиком, або виделкою) в окремому посуді.
- Додати до яєчної маси шоколадно-масляну суміш, перемішати.
- Просіяти борошно і додати його в суміш, а також перемішати до однорідної консистенції.
- Взяти форму для випічки і застелити її пергаментом.
- Вилити тісто на форму. Оптимальний розмір дека — 22×30 см.
- Розігріти духовку до 175 °C, поставити форму в неї.
- Випікати приблизно 30−35 хвилин.
- Витягнути з духовки і дати шоколадному торту трохи охолонути, потім його можна порізати на маленькі квадратики.
Порада: Щоб десерт вийшов з вологою серединкою, важливо не пропустити час і вчасно витягнути його з духовки. Тому ближче до кінця випікання, починайте перевіряти готовність зубочисткою. Потрібно зловити момент, коли середина перестала бути рідкою, але на зубочистці все ще залишається трохи вологого тіста. Тоді відразу виймайте форму з духовки, шоколадний торт готовий. Важливо не перетримати брауні: якщо зубочистка виходить сухою, значить волога середина у вас вже не вийде.