Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гарбуз для обличчя, волосся та тіла

Гарбуз має цілющі властивості не тільки для організму, а й може надати шкірі обличчя свіжості та пружності

З гарбуза можна робити відвари, компреси, маски або просто шматочком м’якоті протирати шкіру обличчя. Маски з гарбуза допоможуть вам зберегти молодість обличчя, надати шкірі сяючого вигляду.

Зволожувальна маска для обличчя з гарбуза. Візьміть 200 г сирого гарбуза, 4 столо­ві ложки нежирного йогурту і 4 столові ложки меду. Подрібніть усі інґредієнти в блендері, на­несіть на обличчя на 10 хвилин. Робіть маску щотижня. Маска з гарбуза підходить для шкіри будь-якого типу, крім обличчя із судинними «зірочками».

Від набряків. Натріть сиру м’якоть гарбуза, помістіть її між двома шарами марлі і на­несіть на обличчя. Через 20 хвилин зніміть залишки маски і обполосніть обличчя прохолод­ною водою. Така маска підхо­дить для шкіри будь-якого типу.

Для жирної шкіри. У кашку з 3 столових ложок вареного гарбуза додайте яєчний жов­ток і чайну ложку меду. Нане­сіть маску на обличчя теплою на 10−15 хвилин, а потім змийте холодною водою. Щоб позбути­ся вугрів, звузити пори і усунути жирний блиск на лобі і крилах носа, корисно протирати об­личчя шматочком гарбуза.

Для сухої шкіри. 2 столові ложки вареного гарбуза добре збити і змішати з 1 столовою ложкою оливкової або іншої рослинної олії. Нанесіть маску на обличчя на 20 хвилин, потім змийте прохолодною водою.

Для всіх типів шкіри. На­тріть гарбуз і відтисніть з нього сік. Отриманим соком просо­чують тонкий шар вати, а кашку наносять на марлеву серветку або безпосередньо на обличчя. Цю суміш потрібно нанести на обличчя на 15−20 хвилин, потім зняти і вмитися прохолодною водою. Робіть цю процедуру 2−3 рази на тиждень.

Маска для волосся. Ві­зьміть гарбузове насіння, добре промийте, очистіть від шкірки і розітріть до утворення кашки. Отриману масу перекладіть у скляний посуд і додайте охо­лоджену кип’ячену воду у спів­відношенні 1:10. Все ретельно перемішайте до отримання од­норідної маси і щільно накрийте кришкою. Перед миттям голови протріть гарбузовою емульсі­єю шкіру голови і пасма волос­ся, зверху пов’яжіть бавовняну хустку або рушник. Через 20−30 хвилин вимийте волосся м’яким шампунем для вашого типу во­лосся і обполосніть його під­кисленою водою (1 чайна ложка оцту або лимонної кислоти на таз води).

Маска для губ. Змішайте ¼ склянки соку гарбуза з 1 чайною ложкою сиру, щоб ви­йшла однорідна кашка. Нане­сіть суміш на губи на 5 хвилин, опісля протріть губи сервет­кою, змоченою у воді кімнатної температури. Повторюйте про­цедуру кілька разів на день. Ця маска чудово живить і зволожує шкіру губ.

Крем для рук. Потрібно на­терти гарбуз і змішати з пер­сиковою олією (наприклад, на одну чайну ложку сирого терто­го гарбуза додати чайну ложку персикової олії). Отриману су­міш нанести на руки і одягну­ти на годину ґумові рукавички. Шкіра після такої маски стає дуже ніжною.

Схожі новини