Передплата 2024 «Добрий господар»

Українка здобула американську "премію для геніїв"

  • 24.10.2020, 17:30
  • 1 198

Професорка молекулярної та клітинної біології Поліна Лішко з університету Берклі в Каліфорнії, яка розробила новий засіб контрацепції, отримала у США престижну нагороду MacArthur Award

Цю нагороду від фундації Джона та Кетрін МакАртурів також називають «стипендією для геніїв». Науковиця отримає 625 тисяч доларів для фінансування її наукових досліджень протягом наступних п’яти років. Про це пише Голос Америки.

Поліна Лішко — професорка молекулярної та клітинної біології, працює в сфері репродуктивної фізіології. Її праця дозволила розробити новий не гормональний засіб контрацепції для жінок і може дозволити розробку нових унісекс-контрацептивів та контрацептивів для чоловіків. Вона винайшла препарат, який впливає на сперму і не дозволяє сперматозоїдам запліднити яйцеклітину.

«Стипендія МакАртур змінює життя. Психологічно, це величезний поштовх — не лише для мене, але й для команди теж, тому що це демонструє визнання важливості репродуктивної фізіології», — каже науковиця в коментарі університетському виданню.

Схожі новини