Найсмачніший десерт за версією журналу «Добра кухня»
Зберігайте рецепт десерту
Торт «Карпатка із заварним кремом»
Для заварного тіста:
- 70 мл води
- 70 мл молока
- 60 г вершкового масла
- 100 г борошна
- ¼ ч. ложки солі
- ¼ ч. ложки цукру
- 3 великі яйця
Для заварного крему:
- 2 яйця
- 500 мл молока
- 130 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 150 г вершкового масла 82%
Для посипання:
- 1 ст. ложка цукрової пудри
Заварна основа для крему. Молоко прогріти до гарячого стану, змішати яйця з цукром і кукурудзяним крохмалем.
Влити гаряче молоко тонкою цівкою до яєць, знову масу у каструльку і заварити, постійно помішуючи, 7−10 хв, до появи перших бульбашок кипіння.
Накрити крем харчовою плівкою впритул і дочекатися повного охолодження.
Заварне тісто. Змішати воду з молоком, додати вершкове масло, сіль і цукор.
Нагріти до гарячого стану, додати просіяне борошно.
Постійно помішуючи, заварити тісто, поки воно не збереться в однорідну грудку.
Прогріти його ще 1−2 хв, щоб випарувалася зайва рідина.
Перекласти тісто в миску, щоб воно швидше охололо.
Коли тісто охолоне, додати по одному яйця (кімнатної температури), щоразу добре вмішуючи їх у масу.
Розділити тісто на 2 рівні частини, розподілти по пергаменту, формуючи невеликі «хвильки».
Випікати в завчасно прогрітій до 190 °C духовці 15−25 хв.
Орієнтуйтеся на свою духовку. Тісто має добре зарум'янитися.
Готовим коржам дати охолонути.
Заварний крем. Важливо, щоб масло і основа для заварного крему були кімнатної температури, щоб крем не розшарувався.
Збити масло до посвітління і пишності, 3−4 хв. Додавати по 1 ст. ложці заварну основу, продовжуючи збивати. Наступну порцію заварної основи додавати лише тоді, коли добре змішається попередня.
У форму діам. 22 см викласти один корж, зверху змастити його кремом.
Накрити другим коржем, руками трохи утрамбувати, щоб крем рівномірно розійшовся.
Форму накрити харчовою плівкою і поставити в холодильник на 2−3 год, а краще на ніч, щоб торт добре тримав форму.
Готовий торт посипати зверху цукровою пудрою.