Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Львівщині зросте вартість проїзду у транспорті

  • 15.09.2020, 14:15
  • 1 073

Обласні перевізники Львівщини почали підвищувати ціни на проїзд у громадському транспорті

Про це ZAXID.NET повідомив голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Він каже, що подорожчання проїзду дасть змогу перевізникам залишитись на ринку, адже через карантинні обмеження доходи підприємств різко впали, оскільки у салоні автобуса можна заповнювати пасажирами лише сидячі місця.

За словами Івана Велійки, кожне АТП робить власні розрахунки і встановлює відповідні тарифи, втім загалом подорожчання може сягати 5−10% від нинішніх тарифів. Проїзд у 6-ти кілометровій зоні навколо Львова зросте до 10 грн. До 20 вересня перевізники мають завершити перехід на нові тарифи.

Читайте також: ТОП 3 проблеми львів’ян: економіка, сміття та транспорт, — дослідження

«Крім карантинних обмежень на підвищення тарифів, суттєво впливає подорожчання пального, а також зростання мінімальної зарплатні до 5 тисяч грн із 1 вересня. Тож податкове навантаження на автотранспортні підприємства також зросло», — пояснив Іван Велійка.

Як розповів заступник голови Львівської ОДА Тарас Грень, за законодавством облдержадміністрація не може впливати на тарифи, які встановлюють перевізники, щоправда й розрахунків від них область ще не отримувала.

Зазначимо, що у 2016 році Кабмін своєю постановою забрав повноваження у облрад і облдержадміністрацій формувати граничну вартість проїзду, тож перевізники самі можуть самі формувати вартість проїзду.

Схожі новини