Передплата 2024 «Добра кухня»

Наталія Тімко: «Маленький вірус забрав життя великої людини…»

Учора у реанімації Львівської обласної клінічної інфекційної лікарні померла від COVID-19 Галина Михальчук, завідувач міським відділом Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України. Жінці було 70 років.

— Це була дуже фахова, мудра і сильна людина, — розповідає кореспонденту «ВЗ» головний епідеміолог Львівщини, лікар-інфекціоніст Наталія Тімко. — Коли існувала санепідемстанція, то Галина Трохимівна була завідувачем санітарно-гігієнічного відділу санепідемстанції Франківського району м. Львова. Де саме вона інфікувалася, важко сказати, це напевно розслідуватимуть і визначатимуть… Але захворіла, відчула себе погано, була госпіталізована в інфекційну лікарню.

Члени родини здорові, усі обстежилися.

Галині Трохимівні не пощастило. У неї виявили запалення легень, важкий перебіг. У п’ятницю перевели у реанімацію інфекційної лікарні, де, на жаль, врятувати її не вдалося… Окрім цього, у неї були хронічні супутні недуги.

Була дуже хорошою людиною. Я починала працювати у санепідемстанції Франківського району м. Львова, і завжди її пам’ятатиму, як дуже мудру людину, хорошого вчителя, наставника. Розсудлива, фанат своєї роботи. Завжди мала купу ідей, планів. Про таких кажуть — «з моторчиком у серці». Надзвичайно шкода, що маленький вірус зміг забрати життя великої людини. Висловлюємо співчуття родині, друзям, знайомим…".

Загалом в області за минулу добу п’ятеро людей померли від коронавірусної інфекції.

Головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко підтвердила інформацію про те, що працівники міського відділу Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України, який очолювала Галина Трохимівна Мельничук, захворіли масово на COVID-19. Частина з них госпіталізовані у Львівську обласну клінічну інфекційну лікарню, частина — на самоізоляції, ті, хто хворіє легше. Захворіли лікарі-епідеміологи, лікарі-дезінфекціоністи… Їх усі кликали допомогти, обстежити, підказати, порадити… Галина Трохимівна Михальчук у лікарню потрапила, можна сказати, буквально з роботи, — завжди була позитивною, рішучою, дієвою, відданим фахівцем своєї справи.

Фото Олени Ляхович

Схожі новини