Передплата 2024 «Добра кухня»

Книжка, яка дістала ноги

  • 31.05.2019, 23:13
  • 783

Саме під такою назвою сьогодні творча група працівників Дому Франка анонсували проект мандрівної виставки-лабіринту Franko from A to Z

Абетка-енциклопедія «Франко від, А до Я» (Видавництво Старого Лева) -найкраща пізнавальна книжка 2016 року — буде втілена у 3D форматі. Цей авторський проект франкознавців Богдана та Наталі Тихолозів у художньому оформленні творчої майстерні «Аґрафка» (Романа Романишин, Андрій Лесів) перетвориться на мобільну виставку «Franko from A to Z», яка розповідатиме про генія української культури Івана Франка європейськими мовами та сучасними візуальними засобами.

Дім Франка уже має попередній досвід висвітлювати факти про великого Каменяра дорослим і маленьким відвідувачам за допомогою інтерактивних засобів, адже музей ожив різноманітними звуками, у ньому проводять театралізовані екскурсії.

І ось невдовзі виставка-лабіринт просто неба «Franko from A to Z» репрезентуватиме українській та європейській спільноті креативний простір з графічним дизайном, з рухомими елементами, QR кодами, які вестимуть на спеціально створений сайт для отримання детальнішої інформації про культову постать Івана Франка.

У рамках проекту передбачено тур виставки-лабіринту столицями європейських держав: Будапешт (Угорщина), Відень (Австрія), Любляна (Словенія), Загреб (Хорватія). Виставка супроводжуватиметься англомовним та німецькомовним каталогами, екскурсіями, публічними лекціями про творчу спадщину та постать Івана Франка в контексті міжкультурного діалогу між країнами-сусідами.

Мар'яна Савка (Видавництво Старого Лева) зазначила, що започаткована серія книжок про світочів української культури (Шевченко від, А до Я, Шептицький від, А до Я, Франко від, А до Я, Антонич від, А до Я, Сковорода від, А до Я) призначена для сімейного дозвілля, де інформація про видатних людей подана у надзвичайно доступній та простій формі. А тепер ще й матиме продовження, адже Франко «дістане ноги» та помандрує світом.

ДімФранка втілюватиме проект завдяки грантовим коштам Українського культурного фонду.

Схожі новини