Передплата 2024 «Добрий господар»

Президент Шрі-Ланки звільнить керівників усіх спецслужб після серії вибухів

  • 24.04.2019, 10:58
  • 411

Президент Шрі-Ланки Маїтріпала Сірісена вирішив звільнити керівників усіх спецслужб країни через те, що вони не змогли попередити низку терактів, які забрали життя понад 300 людей.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на Reuters.

Зазначається, що силовики Шрі-Ланки не змогли запобігти жодному з вибухів, незважаючи на те, що «мали попередню інформацію про атаку».

«Співробітники служби безпеки, які отримали звіт від розвідки іноземної держави, не поділилися цим зі мною. Були б вжиті відповідні заходи. Тепер я вирішив вжити жорстких заходів щодо цих чиновників», — підкреслив президент країни.

«Я повністю перебудую поліцію і сили безпеки в найближчі тижні. Я очікую зміни керівників оборонних установ протягом наступних 24 годин», — додав він.

Нагадаємо: міністр засобів масової інформації Шрі-Ланки Руван Віджевардене заявив, що вибухи в столиці країни Коломбо і на окраїнах можуть бути помстою місцевих екстремістів за теракт в мечеті Нової Зеландії 15 березня.

За його словами, в результаті серії вибухів на Шрі-Ланці уже загинула 321 людина, ще 521 — постраждала від атак.

Водночас, як повідомило Sky News, терористи «Ісламської держави» взяли на себе відповідальність за атаки на Шрі-Ланці.

В ніч на 21 квітня на Шрі-Ланці сталася серія вибухів у церквах та готелях. Шість вибухів пролунали вранці, ще два сталися за кілька годин. 22 квітня пролунав ще один вибух.

За попередньою інформацією посольства України в Індії, громадян України серед постраждалих немає.

У результаті серії вибухів на Шрі-Ланці загинули громадяни Великої Британії, Нідерландів, Португалії та США.

Схожі новини