Передплата 2024 «Добра кухня»

У Запоріжжі діти підірвалися на гранаті, яку знайшли біля школи

  • 02.04.2019, 11:40
  • 754

Відчайдушні зусилля запорізьких медиків не врятували 13-річного хлопця від смерті.

Дитина загинула внаслідок вибуху бойової гранати посеред мирного обласного центру, повідомляє ТСН.

Кілька бригад швидкої, реанімація та лікарі, які відчайдушно намагаються врятувати життя дитини, вже у приймальному відділенні хлопчика підключають до апарату штучної вентиляції легенів, його оперують протягом кількох годин, проте поранення виявляються несумісними із життям. «Пошкодження селезінки, черепно-мозкова травма, пошкодження головного мозку», — розповів керівник підстанції спецбригад швидкої допомоги Віталій Резніков. З його слів, дитину доправили із затиснутою в руці чекою від гранати.

Того дня двоє друзів гуляли на шкільному подвір’ї та вже збирались йти додому, коли натрапили на фатальну знахідку. Вибуховий пристрій хлопці знайшли просто між парканом школи та будинком і пішли вивчати знахідку у приватний сектор. Старший з хлопчиків, Володимир, крутив гранату у руках, 12-річний Гнат стояв позаду — це його і врятувало. В дитини осколкові поранення правиці та стегна, але загрози життю немає. «Розбирати почав. Ну, як звичайно, хлопчики», — каже одна із сусідок. «Я вже зайшов у хату, коли — бух! Я вистрибую, бачу — хлопець лежить тут, сусіди Ваня і Ліда стоять плачуть, я теж соплі пустив — що ж такоє, хлопець, з рота кров тече», — розповів очевидець Олександр Могильний.

Тепер слідчі намагаються встановити справжнього власника гранати. Правоохоронці з’ясовують усі обставини трагедії, залишки гранати вже доправлені на експертизу у вибухотехнічний центр. Оперативники хочуть зрозуміти, як вибуховий пристрій опинився біля школи.

Схожі новини