Передплата 2024 «Добрий господар»

Смачний продукт з «не найкращих» інгредієнтів: експерт розповів, як фальсифікують ковбасу

  • 21.01.2019, 20:07
  • 1 434

Виробники варених ковбас і сосисок замінюють м’ясо в їх складі соєю та іншими компонентами, які не впливають на смак виробів.

Про це повідомив голова Правління «Науково-дослідного Центру Незалежних Споживчих Експертиз ТЕСТ» Валентин Безрукий, передає УНН.

«Щоб здешевити продукт, виробник (варених ковбас і сосисокред.) штучно збільшує м'ясну масу за рахунок нашпигування тією ж соєю», — зазначив експерт.

За його словами, технологія виробництва вареної ковбаси і сосисок дозволяє зробити досить смачний продукт з «не найкращих» інгредієнтів.

При цьому він пояснив, що чим складнішим є продукт і чим більше в його складі компонентів, тим легше його фальсифікувати. Наприклад, більш висококласне м'ясо замінити більш низкокласним або взагалі — м'ясом іншої тварини. Крім того, більш доцільно для виробника фальсифікувати ті продукти, у яких компоненти дорожчі, проте користуються щоденним попитом.

При цьому він уточнив, що сирокопчену, в'ялену і копчену ковбаси важче підроблювати, особливо в дорогому сегменті.

Схожі новини