Передплата 2024 «Добра кухня»

В Одесі накрили «фабрику», де робили «ліві» парфуми

Ними торгували по всій Україні

В Одесі поліція припинила діяльність мережі підпільних «фабрик» із виробництва парфумів. Під виглядом відомих брендів їх реалізовували через оптову й роздрібну мережі по всій Україні. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції.

Поліціянти вилучили 40 тисяч флаконів парфумів, обладнання, сировину, тютю­нову продукцію — загальною сумою понад 100 млн грн. За даними слідства, нала­годили нелегальний бізнес 39-річний і 33-річний жителі Одеси. «Фабрики» були розташовані на території промзони по­близу обласного центру.

Для підпільного виробництва, органі­затори орендували кілька приміщень та завезли необхідне обладнання, встано­вили камери відеоспостереження. Части­на учасників групи контролювала процес виготовлення, інші - безпосередньо здій­снювали розлив і пакування контрафак­тних парфумів. За попередніми даними, потужності однієї «фабрики» дозволяли виробляти до 1000 флаконів контрафак­тної продукції щодня.

Також окремі учасники відповідали за реалізацію продукції. Оптовий продаж здійснювався через власні торговель­ні точки на ринку. Для роздрібної торгівлі запустили рекламу в соцмережах та від­правляли замовлення кур'єрською або поштовою службою.

У межах кримінального проваджен­ня, що розслідується за ч. 3 ст. 229 Кри­мінального кодексу України, встановлю­ється коло причетних осіб та вирішується питання про накладення арешту на вилу­чене майно.

Схожі новини