Передплата 2024 ВЗ

Авто з номерами терористичних «Д/ЛНР» вільно пересуваються по Мінську, — посол

  • 29.12.2018, 18:35
  • 556

Автомобілі з номерами невизнаних «Донецької і Луганської народних республік» вільно їздять Мінськом, тоді як білорусів лякають «Україною».

Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Білорусі Ігор Кизим в інтерв'ю білоруському виданню «Вільні новини — плюс», передає УНН.

«Коли я бачу на вулицях Мінська машини з номерами так званих „Донецької і Луганської народних республік“, у мене виникає дуже просте питання: ви контролюєте, хто до вас в'їжджає чи ні? Ці номери заборонені, такої реєстрації офіційно немає. Номери квазіреспублік не визнані ніким, але машини з такими номерами їздять Мінськом. Як їх пустили в Білорусь білоруські прикордонники?» — підкреслив посол.

За його словами, «хочете, щоб було як в Україні» — дуже поширена фраза в Білорусі. Крім того, часто в місцевій пресі з'являються публікації про те, що через кордон з Україною в країну незаконно проникає зброя.

«Треба боятися не нас, а тих, хто спровокував війну в Україні і чия пропаганда, на жаль, негативно впливає на сприйняття білорусами того, що відбувається в Україні», — зазначив Кизим.

Схожі новини