Передплата 2024 «Добрий господар»

Макрон сьогодні ввечері оголосить відповідь на вимоги «жовтих жилетів»

  • 10.12.2018, 10:13
  • 533

Президент Франції Еммануель Макрон у понеділок виступить зі зверненням до народу у зв’язку з антиурядовими демонстраціями «жовтих жилетів».

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

У неділю Єлисейський палац анонсував, що Макрон виступить з промовою в понеділок увечері о 20:00 за паризьким часом (22:00 за Києвом).

У понеділок вранці французький президент зустрінеться з профспілками, організаціями роботодавців та місцевими виборними посадовими особами, щоб обговорити їхні вимоги і виробити відповідь.

Міністр праці Мюріель Пеніко заявила, що Макрон оголосить про «конкретні і негайні» заходи, але серед них не буде підвищення мінімальної заробітної плати.

«Збільшення мінімальної заробітної плати зруйнує робочі місця. Багато малих підприємств не можуть собі цього дозволити і ризикують збанкрутувати», — сказала вона.

Представник уряду Бенджамін Гріво застеріг від нереальних очікувань.

Раніше французький уряд вирішив не закладати у бюджет на наступний рік підвищення акцизів на пальне, плани щодо якого викликали в країні масові і насильницькі протести.

Нагадаємо, 8 грудня по всій Франції протестували 125 тисяч осіб, 118 отримали поранення, 1220 учасників масових акцій — заарештували.

Як писав «ВЗ» учасники протестів у Франції опублікували маніфест з 25 пунктів зі своїми вимогами до уряду

Схожі новини