Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вчені розкрили таємницю пекельного числа 666

  • 19.11.2018, 08:07
  • 2 798

Таємницю так званого диявольського числа 666 розгадали вчені.

Як стало відомо від автора каналу каналу Numberphile, експерта Бренді Харана, насправді в Біблії була записана незвичайна загадка, складена древніми римлянами, пише u-news.com.ua.

Число 666 згадується в Новому Завіті в 13 розділі Книги Одкровень. Як випливає з тексту, це число звіра, проте Бренді Харан впевнений, що у даній комбінації немає ні математичних властивостей, ні містичної складової. Спочатку даний текст писався давньогрецькою мовою, де числа були буквами. Цифри 1,2 і 3 були альфою, бетою і гамою, а більші, типу 100 або 1000, були написані комбінацією букв. Слово «reckon», про який сказано в 13 розділі, походить від грецького слова «розрахувати». Іншими словами, читачеві пропонується в тексті самостійно визначити код звіра.

Вчені проаналізували Новий Завіт і прийшли до висновку, що в ньому йдеться про Нерона Цезаря, який вважався свого часу особливо нещадним і злим імператором. Число 666 було написано на івриті, ця мова і дозволила вченим зробити відповідний висновок. Також слід врахувати, що альтернативним варіантом для числа 666 було число 616.

«Ніхто не хоче писати книгу під імператорськими гоніннями, кажучи про те, що корінь всього зла — це Нерон Цезар», — зазначив Гарань.

Схожі новини