Передплата 2024 ВЗ

«На початку листопада очікуємо старту тендеру на рекультивацію Грибовицького полігону», — Садовий

На полігоні твердих побутових відходів у Великих Грибовичах фінішували підготовчі роботи до рекультивації: збудовано якісну дамбу, в озерах інфільтратів знижено рівень води.

Так звані протиаварійні роботи тривали понад рік, тож вже наступного року там планують розпочати масштабну операцію з рекультивації. А на початку листопада цього року стартує відповідний тендер, де визначатимуть кращу компанію, яка рекультивує смітника. Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, який особисто проінспектував полігон.

«Очікуємо фінального рішення Європейського банку реконструкції та розвитку щодо оголошення тендеру на рекультивацію полігону, — каже мер Львова. — Це буде міжнародний тендер, де буде змагатись багато західних компаній. Проект рекультивації готовий і перебуває на експертизі. Це буде перший масштабний приклад в Україні, коли у проекті рекультивації будемо використовувати західний досвід».

Нагадаємо, 1 червня 2018 року підписано угоду на виділення 35 мільйонів євро кредиту від ЄБРР на зведення сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища. За словами Садового, будівництво заводу на вулиці Пластовій планують розпочати ще цього року. Роботи фінішують через два роки.

Мер Львова повідомив, наразі триває перший етап тендеру, де дванадцять компаній вийшли у другий тур.

«Після цього залишимо 4−5 компаній, які між собою будуть змагатись щодо ціни будівництва, — підкреслив Садовий. — Ми б хотіли, щоб ціна була меншою, ніж задекларована у сумі 25 млн. євро. Очікуємо цього року отримати назву компанії і приступати до першого етапу робіт. Також мають бути проведені громадські слухання».

Схожі новини