Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Причиною вибухів складів біля Ічні, найімовірніше, була закладка, — Матіос

  • 20.10.2018, 12:28
  • 536

Заступник генпрокурора — головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що розслідування вибухів на арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області свідчить про можливі диверсійні дії — за чотири дні до вибухів там бачили двох невідомих чоловіків у камуфляжі.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я можу вже сьогодні сказати, з проведенням допитів на поліграфі, достовірно встановлено, що 4 числа, тобто, за чотири дні до вибухів, за 50−70 метрів від технічної території, де були арсенали, було виявлено двох чоловіків у камуфляжній формі, які в нічний час, о 2:00 ночі, пересувалися по периметру», — заявив Анатолій Матіос в ефірі телеканалу «112 Україна» увечері в п'ятницю.

Тоді, за його словами, піднятому по тривозі наряду знайти цих чоловіків не вдалося. І після цього було посилено охорону.

«Найімовірніше, це була закладка», — сказав військовий прокурор, зазначивши, що свідчень про дії безпілотника в цьому районі немає.

Анатолій Матіос також повідомив, що арсенал в Ічні був одним з найбільш захищених. «У той момент, коли сталися вибухи, понад 40 військових і воєнізованої охорони… по периметру стояли в караулі».

Раніше Матіос заявив, що в момент початку вибухів на арсеналі поблизу Ічні Чернігівської області в зоні контролю працював неідентифікований мобільний телефон, який могли використовувати для приведення вибухового пристрою в дію.

Як повідомлялося, інформація про пожежу та вибухи боєприпасів на території складів арсеналу № 6 Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3.30 вівторка, 9 жовтня. Ніхто не постраждав. Евакуювали близько 12,5 тис. осіб із 38 населених пунктів. Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «недбалість» (ч. 3 ст. 425 КК України). У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема відпрацьовують версію про можливу диверсію.

Міністр оборони Степан Полторак повідомив журналістам, що вибухи на арсеналі в Чернігівській області, за попередніми даними, почалися в сховищах, де зберігалися «ракетні системи залпового вогню», які не в повному обсязі були вивезені з арсеналу в Ічні.

Схожі новини