Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні з’являться мобільні групи з протидії домашньому насильству «ПОЛІНА»: перша запрацює у Львові

  • 09.10.2018, 17:51
  • 1 242

Національна поліція України разом з патрульною поліцією запроваджують у всіх містах України мобільні групи з протидії домашньому насильству «ПОЛІНА».

До кінця жовтня «ПОЛІНА» — «ПОЛІція проти НАсильства» у тестовому режимі запрацює у місті Лева, а на повну потужність — з початку 2019 року.

«З 17 жовтня готуються навчання для працівників патрульної поліції та дільничних працівників Національної поліції, будуть формуватися спеціальні мобільні групи», — зазначила на брифінгу інспектор відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Львівщини Віра Проців.

За її словами, мобільні групи виїжджатимуть на виклики домашнього насильства. Там працюватимуть за спеціальним алгоритмом: щоб вирішити проблему домашнього тиранства, або принаймні провести профілактику.

«Завдання поліцейського — не покарати винного, а надати якомога більше інформації та допомогти, — каже пані Віра. «Так, для працівників «ПОЛІНИ» розроблена спеціальна форма оцінки ризиків вчинення домашнього насильства, з допомогою якої вони зможуть чітко оцінити: наскільки та чи інша ситуація є кризовою. При потребі на місце також викликатимуть представників служби у справах дітей, соціальних психологів…».

Речник патрульної поліції Львівщини Мар'ян Шпитак додав: «Четверо інспекторів відділу зв’язків з громадськістю зі Львова уже пройшли кваліфіковане навчання у Дніпрі. До кінця цього року триватиме відбір кандидатів у мобільні групи».

Схожі новини