Передплата 2024 «Добрий господар»

Рада просить РНБО запровадити санкції проти юросіб-засновників телеканалів «112 Україна» та NewsOne

  • 04.10.2018, 12:58
  • 594

Верховна Рада рекомендує Раді національної безпеки і оборони України запровадити санкції стосовно компаній, які входять до структури власності телеканалів «112Україна» та NewsOne.

Відповідну постанову (№ 9157) підтримали 229 народних депутатів на пленарному засіданні парламенту в четвер, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з додатком до постанови, санкції мають стосуватися ТОВ «Аріадна ТВ», ТОВ «Новий формат ТВ», ТОВ «ТВ Вибір», ТОВ «Телерадіокомпанія «112-ТВ», ТОВ «Лідер ТВ», ТОВ «Партнер ТВ» і ТОВ «Новини 24 години».

Згідно з інформацією на сайті телеканалів, остання в цьому переліку компанія — ТОВ «Новини 24 години» — зазначена в структурі власності каналу NewsOne, решта шість юридичних осіб зазначені в структурі власності телеканалу «112 Україна».

Згідно з рішенням парламенту, має бути анульовано і припинено ліцензії та інші дозволи, які потрібні для здійснення діяльності зазначених юросіб, має бути заборона на використання ними радіочастотного ресурсу України.

Санкції мають передбачати блокування активів — тимчасове обмеження права особи користуватися та розпоряджатися належним їй майном, запобігання виведенню капіталів за межі України, припинення виконання економічних та фінансових зобов'язань.

Крім того, санкції мають містити заборону на угоди щодо цінних паперів, емітентами яких є зазначені юрособи, на видачу дозволів, ліцензій Національного банку України на здійснення інвестицій в іноземну державу, розміщення валютних цінностей на рахунках і вкладах на території іноземної держави.

Водночас народні депутати виступають за припинення видачі дозволів, ліцензій на ввезення в Україну з іноземної держави або вивезення з України валютних цінностей, а також обмеження видачі готівкових коштів за платіжними картками, емітованими резидентами іноземної держави.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову та санкції стосовно двох телеканалів у відповідь на петицію про «Припинення антиукраїнської діяльності телеканалу „112 Україна“ і NewsOne» на сайті парламенту. Вона набрала майже 26 тис. голосів замість 10 тис. мінімально необхідних.

Як зазначив народний депутат України Іван Вінник (фракція «Блок Петра Порошенка»), парламент звертається до РНБО «застосувати персональні економічні обмежувальні санкції у зв'язку з діяльністю окремих товариств з обмеженою відповідальністю, які є власниками телевізійних емблем „112 каналу Україна“ і каналу NewsOne».

Схожі новини