Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Чотири дні тортур: Україну накриє потужний метеошторм

  • 26.09.2018, 18:29
  • 613

На думку вчених з Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, в жовтні 2018 року Україну накриють сильні магнітні бурі. Особливо небезпечними для метеозалежних людей будуть наступні дні — 7, 8, 10 і 19 жовтня.

Про це повідомляє «Сегодня.Lifestyle».

Через магнітні бурі українці відчуватимуть головний біль, запаморочення і навіть гіпертонічний криз. У багатьох людей очікується значне погіршення здоров'я, кажуть лікарі.

«У гіпертоніків тиск підвищується, в гіпотоніків — знижується, супроводжується це головними болями, втратою працездатності, порушенням загального самопочуття», — говорить кардіолог Вікторія Форсенко.

Імунолог Борис Скачко радить в ці дні не навантажувати себе зайвою фізичною роботою і більше відпочивати: «Не можна підготуватися до окремо взятої магнітної бурі, потрібно просто розуміти, що вони будуть. І для того, щоб жити, краще і довше бути в постійній готовності: правильний раціон харчування, водний режим».

Саме вода допоможе уникнути тромбів, а судинах нормально перенести можливі коливання тиску, стверджує імунолог.

Медики також радять більше ходити пішки, уникати конфліктних ситуацій, мати під рукою необхідні ліки і утриматися від далеких поїздок.

Схожі новини