Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У популяризатора кавування Юрія Кульчицького вкрали кавник

  • 20.09.2018, 15:58
  • 790

Невідомі видерли деталь бронзової скульптури в центрі Львова

У ніч з 19 на 20 вересня невідомі викрали один з елементів пам’ятника Юрію Кульчицькому, що на вул. Друкарській, неподалік Театру ляльок — металевий кавник. Скульптурка кавника стояла праворуч від скульптури Кульчицького, на мішку із кавовими зернами. Про це «ВЗ» повідомили у прес-службі ЛМР. Про зникнення частини пам'ятника вранці 20 вересня повідомили користувачі на Гарячу лінію міста.

Галицька райадміністрація повідомила, що скерувала листа до правоохоронних органів з проханням з’ясувати обставини події та розшукати й покарати зловмисника. Як повідомив керівник Галицької райадміністрації Андрій Зозуля, скульптуру свого часу придбала для міста львівська кавова фабрика «Галка». Тепер вона погодилася відновити пам’ятник власним коштом.

Довідка «ВЗ»

Юрій Кульчицький — галичанин, який 1683 року відкрив першу кав'ярню у Відні і вважається автором рецепта «віденської кави». Пам’ятник Юрію Кульчицькому встановили у Львові 22 жовтня 2013 року коштом львівської кавової фабрики «Галка». Автори пам’ятника — львівські архітектори Володимир і Павло Сколоздри.

Схожі новини