Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Є моменти, коли гроші недоречні! Можу собі дозволити бути патріотом»

Новопризначений голова Яворівської РДА, бізнесмен Ігор Самардак, розповів «ВЗ» про перші кроки на посаді

Новим керівником Яворівської РДА став 37-річний бізнесмен Ігор Самардак. Президент України Петро Порошенко призначив його на цю посаду на тримісячний випробувальний термін.

Ігор Самардак прийшов на зміну Оресту Хляну, якого було звільнено з посади у липні цього року. Понад рік тому пан Ігор вже брав участь у конкурсі на посаду голови цієї райдержадміністрації, але безуспішно. Новий керівник Яворівського району займається бізнесом, 2017 року задекларував два мільйони гривень доходу. Є власником приватної установи «Науково-дослідний інститут судових експертиз та права». Інша його фірма, «Макро-Інвест», ліквідована.

Як сказав «ВЗ» Ігор Самардак, на цю посаду його висунуло керівництво Львівської ОДА, бо він тривалий час співпрацює з командою БПП «Солідарність». Вирішив спробувати свої сили на державній службі, бо у бізнесі уже реалізувався. Запитую, чи свідомий того, що тепер до бізнесу йому зась? Каже, не все вимірюється бізнесовими інтересами. «У 2013−2014 році я тимчасово не займався бізнесом. Віддавав з бізнесу. Є моменти, коли гроші недоречні. Можу дозволити собі бути патріотом», — стверджує пан Ігор.

(Посадовий оклад голови РДА — близько 10 тисяч гривень, плюс надбавки).

Кадрових ротацій новоспечений керівник району не планує. Принаймні на першому етапі. Спершу приглянеться до колективу, зокрема, заступників, а потім вирішить, чи варто з ними працювати далі. «Не хочу робити наперед якихось заяв щодо кадрів, — наголосив Ігор Самардак. — Познайомлюся, подивлюся на результати роботи».

— Назвіть три питання, якими насамперед займетеся на новій посаді.

— На першому місці для мене — Яворівський полігон та військові, які там працюють. Бо функціонування таких структур — те, що дозволить реалізовувати нам усе решта. Треба, щоб ті структури безпроблемно функціонували. Друге — робота з громадами щодо територіальної реформи, щоб у районі створювали об’єднані громади. Вважаю абсурдним те, що у нашому районі не повністю реалізовується програма децентралізації. Треба пояснювати людям, які не розуміють, що об'єднані громади — це позитивна річ. Третя річ — покращення інфраструктури району, ремонт доріг. Дороги ведуть до кордону, їх треба доводити до ладу.