Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Приготовтесь к войне…»: у Почаєві «віряни» Московського патріархату прийшли із закликами до агресії

Жителів старовинного Почаєва, де розташована знаменита Лавра, неабияк стурбувала поява у місті кількох десятків осіб спортивної зовнішності — у чорних футболках з войовничими написами, які починаються словами «Приготовтесь к войне…».

Ці особи йшли у колоні паломників, яка напередодні вирушила з учасниками хресної ходи із Кам’янця-Подільського. «Невже це „русская православная армия“ затесалася у Західну Україну?» — запитують користувачі соціальних мереж.

На появу підозрілого контингенту відреагувала місцева влада. За словами депутата Почаївської міськради Тараса Паляниці, із «паломниками», які прибули до Почаївської лаври у чорних футболках із написами, які закликають готуватися до війни, правоохоронці провели профілактичні бесіди (цих осіб компетентні органи встановили за записами камер відеоспостереження). «Прочанам» спецслужби також порекомендували змінити одяг. Порушення закону у діях цих осіб не виявлено, оскільки, за словами депутата, на футболках було процитовано напис із Біблії…

Тим часом речник УПЦ Київського патріархату, Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря), зазначив, що футболки із написом «Приготовтесь к войне…» роздавали представники Кам’янець-Подільської єпархії УПЦ Московського патріархату. Таку інформацію, за даними сайту «Релігійна правда», повідомило джерело у правоохоронних органах. Архієпископ Євстратій каже, саме у цій єпархії навесні друкували бланки для збирання підписів у храмах УПЦ МП проти автокефалії. Речник УПЦ КП додав: «Щодо зауваження, ніби слова на спинах „просто цитата з Писання“, — хочу сказати, що зазвичай цитата позначається (назва книги Писання, розділ та вірші). А ще — диявол у спокушанні Христа в пустелі теж використовував цитати з Писання. Цитування, вирване з контексту, не лише не зберігає авторитет Писання, а навіть навпаки — може бути ділом богопротивним…».

Схожі новини