Передплата 2024 ВЗ

В Україні почалися випробування оновленого танку Т-72

  • 13.08.2018, 17:42
  • 692

На військових полігонах розпочато вогневі випробування нового українського танку Т-72АМТ, розробленого та створеного на Київському бронетанковому заводі.

Про це повідомили у ДК «Укроборонпром», опублікувавши відповідне відео.

Цілий комплекс випробувань призначений для опрацювання всіх режимів стрільби нового танку різними типами боєприпасів, включаючи високоточні керовані ракети «Комбат» від підприємства Концерну ДККБ «Луч».

«Саме можливість ведення вогню „Комбатом“, є однією з головних особливостей Т-72АМТ, який є модернізованою версією Т-72А. Завдяки використанню нової високоточної зброї можливо знищити бронетехніку противника на дальності до 5 км. Таким чином, дальність ведення вогню танку Т-72АМТ у два рази більша ніж у Т-72А», — йдеться у повідомленні.

Також Т-72АМТ отримав прилади нічного бачення з сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління для всіх членів екіпажу та нічний приціл для ведення вогню високоточними ракетами. На танк встановлений комплект з 2 цифрових радіостанцій з захищеним каналами зв"язку і супутникові засоби навігації. Також машину облаштували камерою заднього виду.

Схожі новини