Передплата 2024 «Добрий господар»

Росія надіслала США таємний лист із пропозиціями щодо Сирії

  • 04.08.2018, 14:39
  • 313

Голова Генштабу Росії Валерій Герасимов 19 липня надіслав листа голові Об’єднаного комітету начальників штабів генерал-майору Джозефу Данфорду з пропозиціями щодо Сирії.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на урядову доповідну записку США.

«Росія використовувала канал зв'язку, що ретельно охоронявся, з вищим генеральним штабом Америки, щоб запропонувати співпрацю … у відновленні Сирії та репатріації біженців», — йдеться у повідомленні.

У пропозиції Росії стверджується, що сирійському режиму не вистачає устаткування, палива, інших матеріалів і коштів, необхідних для відновлення країни і прийому біженців, що повертаються додому.

Наголошується, що план РФ дістав «крижаний прийом» у Вашингтоні. Проте США підтримуватимуть такі зусилля в разі можливості політичного вирішення конфлікту в Сирії і проведення виборів під спостереженням ООН.

Пропозиція Москви ілюструє те, як Росія, допомагаючи переламати хід війни на користь сирійського президента Башара Асада, чинить тиск на Вашингтон, щоб допомогти у відновленні районів, які перебувають під контролем режиму. Це, ймовірно, може ще більше зміцнити владу Асада.

Схожі новини