Передплата 2024 ВЗ

США хочуть обмежити права Росії в Інтерполі

  • 04.08.2018, 08:53
  • 507

Законопроект про різке посилення американських санкцій щодо Росії передбачає обмеження права РФ на використання механізму винесення так званих червоних повідомлень в Інтерполі (оголошення осіб в міжнародний розшук).

Про це пише ТАСС з посиланням на текст законопроекту, який отримало агентство.

З точки зору сенаторів, які розробили документ, Російська Федерація зловживала механізмом червоних повідомлень Інтерполу з переважно політичними цілями і для здійснення допитів і переслідування своїх політичних опонентів.

«Генпрокурору в координації з міністром внутрішньої безпеки слід використовувати вплив Сполучених Штатів в Інтерполі для обмеження і припинення зловживання урядом РФ механізмами Інтерполу, включаючи тимчасову заборону на використання урядом Російської Федерації механізму червоних повідомлень», — наголошується в законопроекті.

Крім того, сенатори переконані, що особам, оголошеним в розшук Інтерполом на вимогу Росії, не має обмежуватися в'їзд на територію Сполучених Штатів, і таким особам не може бути відмовлено в отриманні політичного притулку.

Також законопроект поширює санкції на державні цінні папери Росії з терміном погашення більше 14 днів. ТАСС відзначає, що документ спрямований на фактичне введення заборони на проведення американськими фізичними та юридичними особами будь-яких операцій з суверенним боргом Росії.

Зараз законопроект знаходиться на розгляді в профільному комітеті Сенату.

У четвер американські сенатори внесли до Конгресу законопроект, який посилює антиросійські санкції. Автором є сенатор-демократ Роберт Менендес, співавторами виступають Ліндсі Грем (республіканець), Джон Маккейн (республіканець), Корі Гарднер (республіканець), Бен Кардін (демократ), Джин Шахін (демократ). Вони характеризують свою ініціативу як «всеосяжне законодавство, яке посилює санкційний тиск на Росію».

Схожі новини