Передплата 2024 «Добра кухня»

Заява про спробу вбивства Гітлера викликала скандал в «Альтернативі для Німеччини»

  • 02.08.2018, 17:37
  • 485

Лідери ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» у четвер засудили свого однопартійця за те, що він назвав зрадником німецького офіцера, який намагався вбити Адольфа Гітлера.

Про це пише Reuters.

20 червня 1944 року полковник Клаус Шенк фон Штауффенберг розмістив бомбу під столом у військовій штаб-квартирі Гітлера у східній Прусії. Від смерті Гітлера врятував важкий дерев'яний стіл. Німецький фюрер зазнав невеликих травм, а Штауффенберг був страчений тієї ж ночі разом з іншими змовниками.

Німецьке видання Die Welt повідомило, що Ларс Штайнке, регіональний лідер молодіжного крила «Альтернативи для Німеччини», у своєму пості в Facebook назвав Штауффенберга зрадником, а замах на Гітлера — «ганебною спробою боягуза врятувати свою шкіру від майбутнього переможця».

Die Welt заявляє, що має скріншот заяви. Публікація ж на сторінці Штайнке недоступна. У коментарі Reuters Штайнке заявив, що його заява була непублічною, «тому ви нічого не знайдете».

Співголова «Альтернативи для Німеччини» Александр Гауланд описав коментарі Штайнке як безпідставний ідіотизм. «Штауффенберг — герой німецької історії. Штайнке дискваліфікував себе в партії. Його слід виключити», — сказав Гауланд.

Інший лідер ультраправої партії Йорг Мойтен назвав коментарі Штайнке абсолютно неприйнятними й такими, що викривають абсолютно «абсурдне розуміння історії і не мають місця у партії».

Мойтен додав, що федеральна рада «Альтернативи для Німеччини» розгляне це питання на початку наступного тижня.

Схожі новини