Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні планують заблокувати активи та сайт місцевої редакції «РИА Новости»

  • 24.05.2018, 13:52
  • 545

Керівника українського осередку російського ЗМІ підозрюють у державній зраді.

Рада національної безпеки і оборони ввела санкції щодо представництва «РИА Новости» в Україні.

Про це йдеться в додатку до рішення РНБО від 2 травня 2018 року.

Як пише «Українська правда», санкції запроваджено на три роки. Вони передбачають блокування активів, обмеження або припинення надання телекомунікаційних послуг, заборону на збільшення статутного фонду і блокування доступу до сайту www.rian.com.ua.

Як повідомляв ZAXID.NET, 15 травня в офісах «РИА Новости Украина» відбулися обшуки. Згодом керівнику агенції Кирилу Вишинському оголосили про підозру у державній зраді.

Сам Вишинський не визнав оголошеної йому підозри і розцінив затримання як провокацію. 17 травня суд обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту до 13 липня без права застави. Загалом У справі про державну зраду керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського викликали на допит 47 осіб.

Пізніше прокуратура показала, що знайшла під час обшуків офісу державні нагороди країни-агресора, в тому числі медаль від Путіна — «За повернення Криму», які належать керівнику офісу Кирилу Вишинському.

Згідно з даними Служби безпеки, російський журналіст навесні 2014 року відвідав окупований Крим, після чого готував статті з виправданням анексії. Він також готував матеріали про підтримку російський військ на Донбасі та «Л/ДНР». При цьому фінансування на таку діяльність, за даними слідства, надходило через Сербію із Росії. Щомісяця — 53 тисячі євро.

Як повідомив заступник міністра інформаційної політики України Дмитра Золотухіна, «РИА Новости Украина» працювало в Україні без небхідної реєстрації, тобто підпільно.

Схожі новини