Передплата 2024 «Добра кухня»

Вздовж Розточчя створять велосипедний туристичний маршрут

  • 18.04.2018, 19:39
  • 1 437

Польсько-українські партнери підписали грантовий договір.

У Розточанському заповіднику на території України та Польщі прокладуть нові велосипедні маршрути. Цього тижня підписали грантовий договір проекту «РовеЛове Розточчя — разом попри кордони». Про це повідомляє Асоціація Єврорегіон «Карпати — Україна».

За проектом 110 км Розточанського туристичного велосипедного маршруту ознакують, вздовж нього створять туристичну інфраструктуру. Там мають збудувати 14 альтанок зі станціями обслуговування велосипедів. Передбачено і створення туристичних продуктів — велопробіги, тури, освітні кампанії, еко-пікніки. А у Верещиці запланували будівництво Центру екологічної освіти.

Проект має на меті покращити туристичну інфраструктуру для привабливості транскордонного регіону Розточчя. Його реалізують в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014−2020.

До проекту залучено 6 партнерів з Львівщини та Люблінського воєводства: Асоціація Єврорегіон «Карпати — Україна», гміна Замость, маршалківське управління Люблінського воєводства, департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Яворівський національний природний парк та Розточанський природний парк.

Схожі новини