Передплата 2024 ВЗ

Фінляндія не впускатиме велосипедистів із росії

  • 12.11.2023, 19:35
  • 611

Фінські прикордонники повідомили, що у країну більше не впускатимуть велосипедистів із рф

Фото ілюстративне із мережі
Фото ілюстративне із мережі

На фінсько-російському кордоні були помічені зміни також у транспортних засобах, які використовуються для в'їзду до Фінляндії.

За даними заступника командувача Прикордонної служби Південно-Східної Фінляндії Юкка Луккарі, нелегальні мігранти все частіше намагалися в'їхати до Фінляндії велосипедами.

«За цей тиждень таких випадків було майже 30. Це явище, що, вочевидь, зростає», — зазначив він.

Луккарі додав, що у минулому люди, які перетинали кордон велосипедами, використовували їх для коротких місцевих поїздок.

«Тепер люди намагалися перетнути кордон без необхідних паперів, без працюючих велосипедних ліхтарів та шоломів», — сказав він.

Відомл, що коли було помічено, що велосипедистів стає дедалі більше, було вирішено боротися із цим явищем. З минулого четверга люди не можуть в'їжджати до Фінляндії з росії на велосипедах через прикордонні переходи на південному сході країни.

«На думку Фінляндії, цілком виправдано зосередити контроль на автомобільному транспорті. Це допоможе краще контролювати потік через кордон», — сказав Луккарі.

Першими про те, що Фінляндія більше не пускає велосипедистів із рф, написали російські ЗМІ.

Раніше Фінляндія заборонила в'їзд російських легкових автомобілів. У вересні прикордонна служба оголосила, що автомобілі, зареєстровані в росії, більше не пропускатимуть до Фінляндії.


Джерело: Yle

Схожі новини