Передплата 2024 ВЗ

У Львові запрацює новий автобусний маршрут: деталі

  • 03.11.2023, 15:30
  • 599

З середи, 8 листопада у Львові запрацює новий автобусний маршрут № 49А, зі сполученням пл. Двірцева — Рясне-2

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР

Про це інформує пресслужба ЛМР.

Автобуси № 49А їхатимуть так: вул. І. Величковського (Рясне-2) — вул. Т. Шевченка — вул. Левандівська — вул. Сяйво — вул. Городоцька — вул. Чернівецька — пл. Двірцева (залізничний вокзал) — вул. Чернівецька — вул. Городоцька — вул. Сяйво — вул. Левандівська — вул. Т. Шевченка — вул. І. Величковського (Рясне-2).

«Це дещо трансформований маршрут № 49, який до закриття на реконструкцію вул. Шевченка курсував у Львові», — зазначив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Як додав керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів, раніше з Рясного до вокзалу їхали автобуси № 49 за дещо іншим маршрутом — через вулиці Шевченка — Городоцьку. І коли постало питання про відновлення цього маршруту, то мешканці Рясного виступили проти такого варіанту.

«Врахувавши думки та пропозиції громади, ми вирішили створити новий маршрут № 49А. Цей варіант мешканців влаштував. Так вони матимуть і пряме автобусне сполучення із залізничним вокзалом», — розповів посадовець.

Додамо, що одночасно із запуском цього маршруту змінять рух автобуси № 6А — вони повернуться на вул. Шевченка. На лінії курсуватиме 7 великих низькопідлогових автобусів.

Схожі новини