Передплата 2024 ВЗ

Діти з України отримали понад 40 Сніжних Оскарів-2013

  • 16.01.2013, 16:28
  • 722

Понад 40 Сніжних Оскарів-2013 отримали учасники першого Міжнародного фестивалю дитячої творчості «Золотий снігопад/Сніжний Оскар-2013», який за ініціативи Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «Падіюн» та безпосередньої підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту та Українського державного центру позашкільної освіти нещодавно відбувся в словацькому місті Стара Любовня.

Як повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту, співорганізаторами дійства виступили мерія міста Стара Любовня, компанія «Остур» (Словацька Республіка), Міністерство внутрішніх справ України, Посольство Словацької Республіки в Україні та Посольство України в Словацькій Республіці.

Протягом чотирьох днів свою майстерність у вокальному, оригінальному, інструментальному та театральному жанрах демонстрували дитячі творчі колективи й окремі виконавці віком від 6 до 18 років.

Юні митці мали можливість відвідати Любовняський замок, курорти Старолюбовнянських купелей, побувати у другому за величиною місті Словаччини — Кошице, де здійснили пішохідну екскурсію по Старому місту і побачили один із найкращих готичних храмів світу — стару Ратушу. Природа гір Словаччини створювала особливу атмосферу піднесеності та урочистості.

Підбиваючи підсумки творчої зустрічі, мер міста Стара Любовня Міхал Біганіч, подякував усім учасникам фестивалю за неперевершені виступи, чудову атмосферу фестивалю, та висловив сподівання на подальше зміцнення творчих контактів, міжнародних зв’язків та співдружності народів України та Словаччини.

Українці, а це: хореографічна майстерня «Мальва», зразковий хореографічний колектив «Феєрія», хореографічний колектив «Зоряни» (м. Бровари, Київської області), клуб спортивного танцю «Айстра» (м. Красноперекопськ, Автономна Республіка Крим), клуб бального танцю «Динамо» (м. Охтирка, Сумської області), зразковий танцювальний колектив «Данс клас», вокальний ансамбль «Акварельки», дитячий хореографічний ансамбль «Волошка», народний художній колектив, дитячий хор «Веснянка», а також Марина П’ятуніна (м. Прилуки, Запорізької області), Віталіна Завислюк, Катерина Пиріг, Дар’я Цвик, Анастасія Шаховець, Ольга Єханурова (м. Київ), Анжеліка Самойлова, Вікторія Балаян (м. Нетішин, Хмельницької області) привезли з Міжнародного фестивалю загалом понад 40 Оскарів — призові місця у всіх номінаціях!

«Оскар» — найпрестижніша нагорода в кінематографі США та щорічний приз із багатьма номінаціями, який вручається з 1929 року Американською академією кіномистецтва (англ. Academy of Motion Picture Arts and Sciences), створеною Луїсом Маєром з кіностудії Metro-Goldwyn-Mayer у 1927 році. Сам приз — позолочена статуетка, знана з 1939 як «Оскар».

Схожі новини