Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові відбудеться Відкритий Міжнародний музичний маратон пам’яті Василя Сліпака

  • 14.02.2017, 10:53
  • 1 036

Влітку відбудеться презентація Відкритого Міжнародного музичного Маратону W LIVE пам’яті Василя Сліпака. 29, 30 червня та 1 липня 2017 року у різних локаціях міста вперше відбудеться Відкритий міжнародний музичний маратон пам'яті Василя Сліпака «ТИХІ ДНІ ЛЮБОВІ І МУЗИКА МИРУ».

Сьогодні відбулася зустріч організаторів заходу із Андрієм Садовим, на якій обговорили можливості проведення у Львові фестивалю «W Live» пам’яті Василя Сліпака.

«Коли розумні люди приїжджають до Львова, вони приносять своє серце сюди і львів’яни це дуже відчувають», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Сьогодні дійсно важливий день для Львова, для України. 29 червня до 1 липня планується проведення у Львові Відкритого музичного маратону, який буде присвячений пам’яті мого брата. Для мене дуже вадливо, що зібралася ця група людей, які були близькими до Василя. Також ми маємо гостя Ніколаса Краузе. Ніколас із ним працював у Франції, вони були знайомі 10 років, в них було багато спільних проектів. На жаль, деякі плани не змогли відбутися.

Це буде Відкритий маратон, який буде спричинятися до цього, що почнемо трохи слухати, думати, розуміти, де ми знаходимося, як нам далі рухатися. Цей маратон буде особливим. Буде багато особливих різних речей, різних проектів, які раніше у Львові ще не відбувалися», - зазначив Орест Сліпак, брат Василя Сліпак, The Wassyl Slipak Foundation.

«Я вперше в Україні, не кажучи вже про Львів. Мені надзвичайно приємно пізнавати це місто. Насправді, я тут не тільки через те, що тут чудове місто, а дійсно Василь Сліпак був моїм хорошим другом і ми разом мали багато хороших концертів у Франції. Його голос був неймовірним і ми дуже багато мали спільних проектів», - відзначив Ніколас Краузе, диригент (Франція).

«Творчий шлях Василя починався саме тут, у Львові. Зараз ми хочемо, ми розуміємо, ми повинні це зробити для пам’яті. Ми це робимо відкрито, щоб ця акція була щорічною. Щоб ми, найближчі друзі, залучали інших близьких друзів, щоб це завжди було неповторно. Ми будемо сповідувати ідею, щоб музики було дуже багато, але щоб вона була дуже гармонійною», - зазначив Володимир Сивохіп, генеральний директор Львівської філармонії.

«Нехай Василь буде точкою кристалізації пам’яті, тобто в його особі ми будемо згадувати у ці три дні пам’яті важливих для нас в житті людей. Заявлені учасники декларують те, що це є фестиваль найвищої позиції», - додав Дмитро Кацал, директор Хорової Школи «Дударик».

«Орест хоче, щоб пам’ять про Василя могла жити не в звичний традиційний спосіб, а могла давати багато різних результатів, породжувати, відкривати нових людей. І сьогодні дивлячись на цю програму, до якої докладено дуже багато зусиль і багато людей ще доєднюється, це буде така своєрідна історія Василя Сліпака. Через кожен день, який буде поділений секційно з різними блоками. Багато людей зможуть відкрити щось нове для себе. Життя митця є особливим тим, що воно продовжується», - наголосив Андрій Москаленко, заступник міського голови з питань розвитку.

29 червня о 10.00 год. у Храмі Свв. Апп. Петра і Павла відбудеться Свята Літургія до річниці героїчної загибелі новітнього Героя. У цей же день розпочнеться Хоровий Маратон у костелі Св. Лазаря (Хорова школа «Дударик»), який триватиме до вечора. День закінчиться «Всеношна» Кирила Стеценка.

У другий день буде Міжнародний фортепіанний маратон «PIANO POSTLUDES» за пропозицією уславленого українського композитора Валентина Сільвестрова. По всьому місту від середньої школи №46, яку закінчив Василь і до Личаківського кладовища будуть встановлені концертні роялі, на яких впродовж дня будуть грати провідні світові і українські піаністи. Закінчиться день виконанням «Карміна Бурана» Карла Орфа та безсмертного твору Росіні Agnus Dei для роялів, фісгармонії і хору.

Третій день фестивалю розпочнеться Міжнародним оперним маратоном, під час якого на різних площадках центральної частини Львова будуть презентовані сучасні оперні проекти з України та іноземних.

Закінчиться Маратон 1 липня великим Гала-Концертом, де виступлять провідні закордонні і українські колективи і солісти.

Схожі новини