Передплата 2024 «Добрий господар»

Волинську школярку на Різдво вітали Папа Римський, король Бельгії...

  • 25.01.2017, 18:58
  • 2 673

Дівчинка вже п’ять років листується з монархами та світовими лідерами.

Волинську школярку на Різдво вітали Папа Римський, король Бельгії...
Волинську школярку на Різдво вітали Папа Римський, король Бельгії...

Традиційно з нагоди Різдвяних свят юна ковельчанка Марійка Мовчан, разом із братами Борисом і Павлом, готує десятки вітальних листівок. Розсилає їх європейським монархам і світовим лідерам. А після свят до неї повертаються поштівки — зі штемпелями з різних країн. Нещодавно дівчинка отримала поздоровлення від Папи Римського Франциска, князівської родини Монако і короля Бельгії.

Незвичне листування зародилося в родині Мовчанів кілька років тому. 8-річна Марійка, як кожна маленька дівчинка, вірила у казкових принцес та принців, королев та королів. Якось старші братики розповіли Марійці, що монархи існують не лише у казках, а й насправді. І найперше показали сестричці в Інтернеті фото королеви Англії Єлизавети ІІ. Марійка не вірила своїм очам. А тоді запропонувала… написати їй листа. Невдовзі надійшла відповідь, написана особисто рукою Її Величності.

З того часу минуло п’ять років. Нині у домашній колекції Мовчанів — сотні листів від найвідоміших людей світу: президента Франції Франсуа Олланда, канцлера Німеччини Анґели Меркель, королев Нідерландів та Данії, прем’єр-міністра Португалії та ін. Серед конвертів, що прилетіли в їхню домівку на початку нинішнього року, — вітальні адреси від Папи Франциска, князівської родини Монако та короля Бельгії. З Ватикану повідомили: Папа молиться, щоб Ісус, Князь миру, приніс щастя для всіх дітей і їхніх сімей. Князівська родина з Монако вболіває за українців і бажає їм миру та святкового щастя протягом 2017 року. А король Бельгії Філіп, із королевою Матильдою та юними принцами і принцесами Єлизаветою, Габріелем, Еммануїлом та Елеонорою, традиційно зичили веселого Різдва та щасливого Нового року.

Марічка понад усе на світі мріє, аби в Україні запанував мир. І по-дитячому сподівається, що хтось із монархів відгукнеться на її пропозицію та відвідає її рідний Ковель.

Фото автора

Схожі новини