Виростив баклажан вагою майже 2,5 кг
Житель села Малий Кобелячок Полтавського району Анатолій Пісковий вирощує на своїй ділянці картоплю, перець, кавуни та іншу городину
/wz.lviv.ua/images/articles/_cover/519584/baklazhan.jpg)
Особливу увагу приділяє він баклажанам. Нинішнього сезону отримав плід вагою майже 2,5 кілограма. Причому без жодних мінеральних добрив!
Виручив метод щеплення (коли корінь від однієї рослини, а верхівка — з іншої). Чоловік приживлював стебельця на три міжвидові гібриди томатів і пасльон страшний. Придбати насіння таких підщеп в Україні досить складно, тому їх доводиться привозити навіть із-за кордону.
«Монстр» — так назвав свого красеня Анатолій Петрович. Велетенський овоч виявився розміром з трилітрову банку. Він трохи не дотягнув до світового рекордсмена з американського штату Айова, маса якого сягнула 3 кілограмів 770 г.
Зауважимо, що господар має цілу колекцію баклажанів — близько 20 видів. Є серед них довгі і круглі, фіолетові й білі… Вирощує такі плоди не лише для споживання, а й експериментів.
Ентузіст зізнається, що це не перший його рекорд. Землеробством зацікавився змалку (навчався від батька). У 10-річному віці виростив помідор вагою 1 кг. Тепер досвід уже переймає його син.
Надалі пан Анатолій планує плекати й інші гібридні овочі та ягоди. Зокрема, наступного року хоче отримати гігантський гарбуз (300 кілограмів), і кавун (80−90 кілограмів). Хоча то непросто, але спробує, адже відповідні навички вже має.
«На Полтавщині унікальні ґрунти, тому можна розвивати органічне виробництво. Не індустріальне, де через кожні три дні вноситься певна кількість добрив, а завдяки природній родючості одержувати високі врожаї якісної продукції», — каже герой нашої розповіді.