Передплата 2024 ВЗ

Перекласти мову тварин людською…

Таке революційне завдання підприємці поставили перед вченими

Людина навчилася спілкуватися з тваринами – а треба їхню мову знати досконало…
Людина навчилася спілкуватися з тваринами – а треба їхню мову знати досконало…

Людство з його шаленими темпами пізнання світу стоїть перед новим викликом. Впоратися з ним видається фантастикою, чимось неймовірним. Але ж колись такими ж недосяжними вважалися польоти людини у космос, передача на відстань зображення, звуку…

За повідомленням ви­дання The Guardian, яке ци­тує life.pravda.com.ua, бри­танський бізнесмен Джеремі Коллер спільно з науковцями Тель-Авівського університе­ту задалися метою розпізнати, про що розмовляють між со­бою представники фауни, на­вчитися їхньої мови і спробу­вати поспілкуватися нею. Щоб стимулювати розгадку цієї та­ємниці, Коллер обіцяє щоро­ку виділяти дослідникам 100 тисяч доларів. А Гран-прі за досягнення позитивного ре­зультату становитиме 10 млн «зелених».

Ініціатори проєкту сподіва­ються, що запорукою досягнен­ня поставленої мети буде вико­ристання штучного інтелекту. З його допомогою науковці вже суттєво просунулися у «роз­шифруванні» писку мишей і ка­жанів.

Один із авторів ідеї - музи­кант Пітер Габріель — заявив: «Якщо ми хочемо успішно впо­ратися з екзистенційними за­грозами для нашої планети, нам потрібно відновити зв‘язок із природним світом, включно зі всіма його мешканцями».

Схожі новини