Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Корова годувала своїм молоком… леопарда

Обоє не розуміли, що їхня дружба — аномальна

Це ніякий не фотошоп, а унікальні кадри дружби між особинами, які, за законами фауни, повинні перебувати одна від одної на відстані... Скріншот із відео в Youtube
Це ніякий не фотошоп, а унікальні кадри дружби між особинами, які, за законами фауни, повинні перебувати одна від одної на відстані... Скріншот із відео в Youtube

У природі часом трапляються антагоністичні речі. Виглядають фантастичними, не вкладаються у голові, суперечать законам тієї ж природи. Щось подібне сталося в одному з віддалених індійських селищ, жителі якого розводять худобу. Якраз з нею і пов’язана справжня містика.

Власники селянського господарства поміти­ли, що ночами до їхнього загону регулярно, у пе­ріод між 21.30 та 23 годинами, навідується не хто-небудь, а молодий леопард. Люди наляка­лися, адже раніше ці хижаки в їхньому поселен­ні звели зі світу не одну свійську тварину. Однак у цьому випадку все було по-іншому.

Якщо два бики і буйвол, почувши наближен­ня леопарда, від страху намагалися кудись схо­ватися, то корова преспокійно лежала на своєму місці. Більше того, близько підпускала до себе несподівану гостю (хижак виявився самкою), вони облизували одна одну. «Велика киця» тер­лася до тіла корови, стрибала через її голову. А потім вмощувалася поруч, прилипала до вимені і, зажмуривши від насолоди очі, смоктала моло­ко, про що вказував характерний звук цмокання. Корова годувала леопарда!

Це незвичне дійство підтвердили згодом ка­дри прихованої відеокамери. Науковці назвали побачене стосунками між матір'ю і її дитинчам. Корова не бачила у леопардові загрози, а хижак, своєю чергою, не розглядав її як свою здобич.

Про «нелогічні» стосунки між тваринами дізна­лася преса. У пошуках сенсаційних кадрів журна­лісти днювали-ночували неподалік хліва. Але се­лян не покидала тривога: ану раптом леопард нападе на їхню дитину? Тому вирішили упійма­ти молодого леопарда, який побутував серед цу­крової тростини, і відправити його у ліс до роди­чів.

Проте леопард був невловимим, напевно, від­чув наміри людей. Він тепер зрідка відвідував ко­рову, потім на кілька тижнів кудись зникав. Од­ного вечора прийшов до своєї «матері», провів з нею всю ніч, а на світанку подався у свої нетрі - й більше не з’являвся. Ніхто його у цьому селі не бачив.

Зоологи пояснюють таку дивну дружбу тим, що, можливо, молода самка леопарда познайо­милася з коровою у дуже ранньому віці. Ще до того, як у хижака проявилися мисливські інстинк­ти. Водночас корова до того часу ніколи не ба­чила леопардів, не розуміла, яку небезпеку ті не­суть.

Схожі новини