Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Свіжа зелень — цілий рік

2018 року Володимир Новий відкрив у місті Золочеві вертикальний комплекс, де плекає різноманітну городину. За­вдяки такому напрямку свіжу продук­цію вдається отримувати не лише вліт­ку, а й зимової пори та у міжсезоння. До того ж на обмеженій площі завжди є досить високий урожай

З обмеженої площі Володимирові Новому вдається збирати високі врожаї вітамінної продукції.
З обмеженої площі Володимирові Новому вдається збирати високі врожаї вітамінної продукції.

Спочатку ентузіаст вирощував різні види салату, пряні трави та мікрозе­лень. Зараз до них доєдналися помі­дори, перець, огірки.

У приміщенні рослинам створено ком­фортні умови для розвитку. Зокрема, встановлено спеціальні полички заввишки 3,5 м, шириною між двома полями — 1,2 м. А завдяки вертикальній системі поливу по­живні речовини перебувають у замкнутому середовищі (в стані постійної циркуляції).

Одне з важливих досягнень — енергое­фективна система. У час перегрівання те­плиці зайва енергія переходить в спеціаль­ний акумулятивний бак, де зберігається. Потім її використовують повторно.

Особливість одержаної продукції - уні­кальний насичений смак і тривалий період свіжості. Адже клієнт матиме рослини, які вдається підтримувати в чудовому стані до моменту вживання (на відміну від зелені з супермаркету та ринку).