Передплата 2024 ВЗ

Добру славу має президент Битома в Дрогобичі

Маріуш Волош, президент Битома, польського міста-побратима Дрогобича, став другим після керівника Краківського водоканалу Пйотра Зєнтару поляком, якому присвоєно звання «Почесний громадянин Дрогобича». Це рішення прийнято на недавній сесії Дрогобицької міськради

Маріуш Волош (ліворуч) та Тарас Кучма. Фото пресслужби Дрогобицької міськради.
Маріуш Волош (ліворуч) та Тарас Кучма. Фото пресслужби Дрогобицької міськради.

За присвоєння Маріушу Волошу почесного звання дрогобицькі депутати проголосували одноголосно. Загалом же в місті Котермака у такий спосіб відзначено 37 осіб.

Що встигли, те й взяли

Дуже добру славу має керівник польського міста в Дрогобичі. Тараc Кучма, міський голова українського міста, свого візаві-колегу з Битома називає не інакше, як брат. У своєму вступному слові перед голосуванням на сесії міськради особливо наголосив на заслугах президента польського міста не лише перед дрогобичанами, а й перед внутрішньо переміщеними особами. Не одну вантажівку з допомогою скерував до Дрогобича для наших біженців Маріуш Волош та небайдужі до сусідського горя члени його команди. Були випадки, коли президент Битома, очоливши колону з гуманітарним вантажем, сам супроводжував її до польсько-українського кордону. Це те, що найперше потрібне тим, хто, втікаючи від жорстоких бомбардувань та ракетних обстрілів, все нажите залишив на тимчасово окупованій ворогом території. Багато втікачів прибули до Дрогобича лише з однією валізкою. Що встигли, те й взяли. Все нажите ними рашисти загарбали.

Відразу ж, із перших днів війни

Жителі Битома відразу ж, із перших днів війни відгукнулись на прохання як самих дрогобичан, так і тих, хто в прикарпатському місті прихисток отримав. Звісно, що це свідчить про високі людські якості наших сусідів, про їхні добрі серця. Але будь-яке діло, в тому числі й добре, потребує належної організованості. У Битомі цю функцію взяв на себе Маріуш Волош. Хочеш, щоб люди тебе почули, підтримали твої добрі починання? Продемонструй, доведи їм, що твої слова не розходяться ділом. Що ти так само, як і вони, простоюючи в чергах на транскордонних переходах, їздитимеш до тих, хто потребує допомоги людей. Приблизно так, починаючи з перших днів війни, і діяв Маріуш Волош. Допомога з Битома, як було сказано на сесійному засіданні, гарно продумана, надходить цільово. Це й машини швидкої допомоги, і медикаменти, і обладнання та меблі для облаштування житла внутрішньо переміщених осіб. З такими друзями не загубишся, не пропадеш. Хто-хто, а поляки чи не найкраще усвідомлюють масштаби небезпеки для світу сьогоднішньої війни росії проти України. Але не лише це розуміння мотивує їх робити добрі вчинки, підтримувати сусіда в біді, а й те, що завжди відрізняло цивілізованих людей від нецивілізованих — віра в справедливість та добро, повага до закону та права людини.

Схожі новини