Передплата 2024 ВЗ

Яблука з логотипами ЗСУ покупці… цілують

Перші поставки «татуйованих» фруктів — українським бійцям, які воюють на південному й донецькому напрямках

“Татуйовані” яблука. Фото оздоровчого комплексу “Гостевія”
“Татуйовані” яблука. Фото оздоровчого комплексу “Гостевія”

Фермерське господарство «Мартинівське поле», що належить оздоровчому комплексу «Гостевія» у Вінниці, напередодні Дня Незалежності підготувало сюрприз для усієї України. Господарство відправляє в усі куточки нашої держави яблука із зображенням логотипів наших Збройних сил України й винищувача F-16.

— Наш сад розкинувся за двадцять кілометрів від обласного центру, — розповіла артдиректорка «Гостевії» Вікторія Петрова. — Кількадесят гектарів у ньому відведено для вирощування яблук. І вже понад п’ять років експериментуємо з малюнками й смайликами на плодах. До 30-річчя Незалежності України виконували замовлення на поставку плодів із зображенням Тризуба — малого герба держави, а також з іменами відомих людей, логотипами компаній, з сердечками та написами англійською І love you. А тепер зайнялися новим «татуюванням».

— Чи складна технологія такого процесу?

— Не так складна, як трудомістка, — наголошує Вікторія. — Адже на плоди, які починають червоніти, доводиться вручну наклеювати трафарети. До цієї роботи ми приступили на початку серпня. І досі продовжуємо її виконувати. У процесі дозрівання яблук шкірка, вкрита наліпкою, не забарвлюється, а решта її під впливом сонця вкривається рум’янцем. Наліпка залишається на яблуці кілька днів. Цього часу достатньо, аби на ньому з’явилися чіткі незмивні зображення. «Татуюванню» тут піддаються лише яблука сорту Лігол, виведеного польськими селекціонерами 1971 року. Ці яблука досі залишаються найпопулярнішими у багатьох європейських країнах. Такі фрукти чудово зберігаються до весни, мають приємний солодкий смак з легким кислим відтінком.

За словами Вікторії, садоводи вже використали понад п’ять тисяч наліпок, які не заважають фруктам дозрівати. З логотипами ЗСУ і F-16 тут планують зібрати не менш ніж 15 тонн яблук. «Гостевія» готова також поставляти їх за кордон.

Садоводи використовують ці плоди і для благодійності, і для продажу, і для дегустації. Перш ніж смакувати такими яблуками, люди їх… цілують. А ще залюбки з ними фотографуються. Адже ніхто раніше такими фруктами не хрумтів… Кожне таке яблуко — внесок у нашу спільну перемогу над ненависним ворогом.

Схожі новини