Передплата 2024 ВЗ

Коровам теж треба освіжитися…

Синоптики прогнозують найближчим часом ще не один спекотний день. Ми з вами привчилися давати собі раду з цим. Призвичаїлися до життя за аномальних температур і тварини. У тому числі - домашні

У прохолодній воді ліпше, ніж у душному хліві.
У прохолодній воді ліпше, ніж у душному хліві.

Щоб зменшити дискомфорт корів від перебування на палючому сонці і врятувати їх від підступних ґедзів, селяни виганяють худобу пастися ще вдосвіта. Буває, вже о п’ятій ранку рогаті годувальниці скубають траву на пасовищі. Але часом і цього їм недостатньо. Коли сонце припікає немилосердно, а «бомки» стають вкрай агресивними, корови знаходять порятунок у воді. Лізуть у ставки, потічки, озерця. П’ють воду, занурюються у неї і отримують задоволення від прохолоди, яка огортає їхнє тіло. У зимній воді, яка ще й перекриває доступ комахам, тварини можуть стояти і годину — поки не закінчиться «африка». Зоотехніки кажуть, що у такий спосіб корови ще й регулюють свій артеріальний тиск, який за високої температури повітря підвищується.

Водні процедури влітку стали звичними для корів у селі Раделичах Стрийського району на Львівщині. А на Закарпатті, Тернопільщині, де вирощують буйволів, купатися ходять і ці екзотичні тварини.

Схожі новини