Передплата 2024 ВЗ

Коли до невинних звірів люди ставилися по-звірськи…

Майже всі відвідувачі Київського зоопарку хочуть побачити двох особливих тутешніх «квартирантів» — каракалів, які живуть у вольєрі неподалік верблюдів. Ці тваринки комусь нагадують великих диких кішок, комусь — рисей, але більше вони схожі на пум. За доглянутістю відразу не скажеш, що ці симпатюльки рік тому зазнали неабияких митарств, були на межі смерті

І як на таких красенів могли підняти руку?!
І як на таких красенів могли підняти руку?!

У столичний зоопарк крихіт­них каракалів передали пред­ставники поліції. Забрали цих малюків у колишніх горе-гос­подарів, які знущалися з них. Звірята виглядали переляка­ними, були геть виснаженими, мали різні болячки, їм бракува­ло ваги, коли рухалися — спо­тикалися і від немочі падали.

Рятувати нещасних кара­калів взялася поважна зооло­гиня Тетяна Качан, яка з тва­ринами працює 52 роки. За свою кар'єру вона поставила на ноги 153 братів наших мен­ших, чиє життя висіло на воло­синці.

Бідолах кожні три годи­ни годували за спеціальним меню, робили їм масажі, тре­нувальні вправи, фітопроцеду­ри. І тваринки оклигали. Якщо при поступленні у звіринець вони важили заледве 200 гра­мів, то зараз — 15 кг. Усі небез­пеки для них уже позаду.

Цікавить лише одне: чи по­карали нелюдів, які знущалися з цих милих звірят?

Схожі новини